Alocare de urgenţă: Ministerul Sănătăţii trimite 150 de milioane de lei spitalelor din România

Autor: Petru Mazilu Postat la 09 octombrie 2023 61 afişări

Ministerul Sănătăţii anunţă luni că „a suplimentat bugetul acţiunilor prioritare cu 150 de milioane de lei, pentru ultimul trimestru din 2023”.

Alocare de urgenţă: Ministerul Sănătăţii trimite 150 de milioane de lei spitalelor din România

Prin acest program sunt finanţate, direct din bugetul Ministerului Sănătăţii, cazurile critice din spitalele de urgenţă.

„Asigurarea finanţării în cadrul acţiunilor prioritare derulate de Ministerul Sănătăţii, în zonele critice ale spitalelor de urgenţă, cum sunt ATI, Trauma, Arşi Gravi, AVC şi Infarct miocardic acut reprezintă o prioritate, în condiţiile în care întârzie avizarea de către CNAS a finanţării suplimentare pentru spitalele publice. Este esenţială găsirea cât mai rapidă a unei soluţii care să asigure funcţionarea corespunzătoare a spitalelor, decontarea medicamentelor compensate şi gratuite către farmacii şi funcţionarea programelor de sănătate, care sunt gestionate de CNAS”, a declarat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

În anul 2023 finanţarea pentru acţiunile prioritare a crescut cu 400 de milioane de lei, cu aproximativ 60% faţă de anul 2021. Programul este dedicat pacienţilor critici de anestezie terapie intensivă, neonatologie, traumă, arşi, respectiv, pacienţilor cu accident vascular cerebral şi infarct miocardic acut, a precizat Ministerul Sănătăţii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
minister,
alocare,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.