Alina Gorghiu: Suntem mulţumiţi de proiecţia bugetară. Au crescut investiţiile publice

Autor: Cătălina Mănoiu Postat la 08 decembrie 2015 69 afişări

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni seară, că liberalii sunt mulţumiţi de proiecţia bugetară pentru anul 2016, afirmând că Guvernul Cioloş a respectat condiţia impusă de PNL şi a dispus creşterea investiţiilor publice, de la 33%, la 37%.

„În principiu, suntem mulţumiţi de proiecţia bugetară. (...) Înainte de a se face public bugetul, am spus foarte clar că ştim că este un guvern de tranziţie, ştim că are nevoie sprijinul unei majorităţi parlamentare, dar vrem să vedem investiţii publice mai mari, iar de la 33% la 37% este o creştere", a declarat copreşedintele PNL Alina Gorghiu, la Realitatea TV.

Alina Gorghiu a afirmat că această creştere a investiţiilor publice a fost una dintre condiţiile pe care PNL i le-a pus noului Guvern pentru a susţine proiectul de buget aferent anului 2016, explicând că „fără investiţii publice în economie nu o să poţi să generezi nimic".

Alina Gorghiu a mai spus că, „din nefericire”, la bugetul de stat se adună foarte puţini bani. „Colectăm cel mai puţin din toate statele civilizate. (...) Eu cred că ANAF-ul întotdeauna poate să îşi facă treaba şi mai bine”, a spus Gorghiu.

Copreşedintele PNL a mai spus că, în contextul actual, o prioritizarea a bugetului este dificilă, pentru că „totul este prioritar”. "În momentul în care prioritatea este Educaţia şi bugetul Educaţiei s-a mărit, bugetul Sănătăţii s-a mărit, la Apărare s-a mărit (bugetul-n.r), pentru că, în contextul acesta regional, nu putem să vorbim despre o scădere a bugetului la Apărare, este foarte greu să corelezi priorităţile în România. La momentul acesta cam totul este prioritar", a continuat Gorghiu.

Copreşedintele PNL a mai spus că avantajul major al Guvernului Cioloş este că noul Cabinet, în comparaţie cu unul politic, poate să facă în mod real o evaluare a resurselor şi o profesionalizare a acestora în vederea unei funcţionări performante şi eficiente.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ALINA GORGHIU,
BUGET 2016,
/actualitate/alina-gorghiu-suntem-multumiti-de-proiectia-bugetara-au-crescut-investitiile-publice-14912226
14912226
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.