Algoritm CASCO

Postat la 21 martie 2006 1 afişăre

In cazul motocicletelor, modelul de calcul pentru o asigurare CASCO este putin diferit fata de cel al automobilelor.

 

SUMA ASIGURATA: Se calculeaza aplicand la valoarea noua a motocicletei un procent de uzura, pe care si-l stabileste fiecare asigurator in parte. La suma de asigurare se aplica o cota de asigurare (care variaza intre 9 si 15%), rezultand astfel prima de asigurare. Daca suma asigurata este de 10.000 de euro si cota de asigurare este de 9%, de exemplu, prima anuala de asigurare este de 900 de euro.

 

FRANSIZE: La CASCO-ul pentru motociclete, asiguratorii impun ca proprietarul sa suporte o parte din daune (fie ca este vorba de daune totale, sau partiale). Astfel, in cazul daunelor totale fransiza este de circa 20% din suma asigurata. Astfel ca, pentru o suma asigurata de 10.000 de euro, in cazul in care motocicleta dispare sau este distrusa total, asiguratul trebuie sa suporte 2.000 de euro din pierdere. In cazul daunelor partiale, fransiza variaza intre 5 si 10% pe eveniment pentru orice risc.

 

MOD DE CALCUL: Daca valoarea reparatiei e de 5.000 de euro, iar motocicleta e asigurata la o valoare de 10.000 de euro, reparatiile in valoare de 5% din suma asigurata (respectiv 500 de euro) sunt acoperite de proprietar.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Algoritm CASCO
/actualitate/algoritm-casco-978346
978346
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.