Alesonor extinde Amber Gardens, primul proiect rezidenţial din România cu locuinţe verzi, inteligente

Autor: Georgiana Călin Postat la 18 octombrie 2017 273 afişări

Alesonor, dezvoltatorul proiectului imobiliar Amber Gardens, extinde complexul cu 8 locuinţe verzi de lux, inteligente, cu suprafeţe construite de 155 m2, respectiv 175 m2 şi grădini cu suprafeţe începând cu 350 m2.

Alesonor extinde Amber Gardens, primul proiect rezidenţial din România cu locuinţe verzi, inteligente

Până în prezent, în cadrul proiectului Amber Gardens au fost vândute 32 de locuinţe verzi de lux cu dimensiuni de peste 250 m2 şi grădini de peste 550 m2, iar 14 familii locuiesc deja în complex.   

„Am primit foarte multe solicitări din partea potenţialilor clienţi Amber Gardens pentru locuinţe în cadrul complexului, adaptate nevoilor familiilor lor, de la locuinţe de 150 m2 la peste 550 m2 construiţi. Ne bucurăm să întâlnim din ce în ce mai multe familii interesate de Amber Gardens, un proiect ambiţios, inovator şi unic în România. Sunt familii care apreciază calitatea şi durabilitatea pe termen lung a construcţiilor noastre, designul modern, profesionalismul echipei noastre şi, în acelaşi timp, înţeleg beneficiile pe care le oferă o locuinţă verde, printre care eficienţă energetică, confort, intimitate, stil de viaţă mai sănătos, aproape de natură etc.

În acest context, am acceptat provocarea de a construi un ansamblu în care, respectând standardele de casă pasivă şi design bioclimatic, precum şi pe cele de design modern ale complexului, să oferim locuinţe potrivite ca dimensiuni pentru familiile care ne-au solicitat adaptarea proiectului, familii care împărtaşesc aceleaşi valori şi împreună alcătuiesc o comunitate frumoasă.”, a declarat Alex Skouras, Managing Partner Alesonor.

Investiţia într-o locuinţă verde de lux, inteligentă, cu suprafaţă construită de 155 m2 şi grădină cu suprafaţă începând cu 350 m2 porneşte de la 182.000 euro + TVA. 

Ce înseamnă o locuinţă verde de lux, inteligentă

Amber Gardens este primul ansamblu rezidenţial din România cu locuinţe verzi de lux, care are la bază principiile designului bioclimatic şi aplică standardele energetice ale unei case pasive, cel mai performant standard energetic din lume.

Concepute pentru a avea un nivel ridicat de performanţă, locuinţele Amber Gardens consumă cu 90% mai puţină energie faţă de o casă convenţională.

Amber Gardens demonstrează că astăzi pot fi atinse cele mai ambiţioase obiective ale directivei de Eficienţă energetică a Uniunii Europene pentru 2020: consum energetic egal cu zero, respectând în acelaşi timp principii suplimentare, esenţiale pentru clădirile verzi, precum siguranţă, confort, sănătate, calitate, durabilitate etc.

Pe lângă aplicaţiile Smart Home, prin care proprietarul casei are posibilitatea de a controla temperatura, umiditatea, calitatea aerului, luminile şi camerele de supraveghere oriunde s-ar afla, în vilele Amber Gardens sunt instalate cele mai inovatoare tehnologii şi sisteme, printre care: panouri solare pentru apă caldă, panouri fotovoltaice, sistemul unic al plafonului radiant, folosit atât pentru răcire, cât şi pentru încălzire, pompă de căldură şi o unitate de ventilaţie naturală cu recuperare a căldurii aerului, sistem inovator cu iluminat cu LED, sistem de protecţie anti-îngheţ, sistem centralizat de aspiraţie etc.

Investiţie pe termen lung

Eficiente din punct de vedere energetic şi construite la un standard înalt de calitate, locuinţele verzi de lux Amber Gardens sunt considerate investiţii sigure de către instituţiile bancare, calificându-se în acelaşi timp pentru ipoteca verde.

În acelaşi timp, fiecare locuinţă poate aduce locuitorilor săi economii de aproximativ 50.000 euro de-a lungul a 20 de ani datorită utilizării eficiente.

În complexul rezidenţial de lux Amber Gardens locuiesc în prezent 14 familii, din cele 32 care au ales deja o vilă. Membrii comunităţii Amber Gardens sunt familii care îşi doresc un stil de viaţă mai sănătos, echilibrat, sunt din ce în ce mai preocupaţi de calitatea vieţii lor, de confortul pe care îl oferă locuinţa personală şi de eficienţa energetică, precum şi de intimitatea spaţiului în care locuiesc. Printre clienţii Amber Gardens sunt antreprenori, expaţi, părinţi ai căror copii studiază la şcolile din nordul capitalei şi au ales să locuiască într-o comunitate care împărtăşeşte aceleaşi preocupări pentru stil de viaţă.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.