ALERTĂ METEO: Polei în aproape toată ţara, în acest sfârşit de săptămână. Zonele unde gerul va mai persista

Autor: Ana Petrescu Postat la 03 martie 2018 94 afişări

Meteorologii anunţă că va fi polei în majoritatea zonelor ţării, în weekend, dar că temperaturile vor creşte uşor în partea de sud, comparativ cu zilele anterioare. În Capitală va fi înnorat, precipitaţii mixte, iar temperaturile variază între 4 şi -9 grade.

"Pe parcursul zilei de sâmbătă, cel puţin în prima partea a sa, în jumătatea de sud-est a ţării, din loc în loc mai aşteptăm precipitaţii slabe amestecate, lapoviţă, dar şi ninsori. Astfel, se menţin condiţiile pentru apariţia poleiului, cel puţin în zonele unde temparaturile vor continua să fie sub 0 grade Celsius. Cu toate acestea, la orele prânzului temperaturile vor fi în creştere, mai ales pe partea de sud a ţării, faţă de zilele anterioare. Estimăm temperaturi de la -8 grade, în nordul Moldovei, până la 7-8 grade cu plus chiar în sudul Dobrogei", a declarat, pentru MEDIAFAX, Mihai Timu, meteorolog de serviciu al ANM.

ANM prognozează că în estul Transilvaniei, Maramureş şi mare parte a Moldovei, sâmbătă noaptea spre duminică va fi ger, cu temperaturi până la -18 grade Celsius.

Cu toate acestea, "în restul teritoriul temperaturile vor fi destul de apropiate de normalul termic al perioadei, chiar până la -1 sau 0 grade în sudul Banatului, sud-vestul Olteniei", potrivit sursei citate.

Mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
METEO,
PROGNOZĂ,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.