Alertă de călătorie: Într-un stat european este cod roşu de ploi şi valuri puternice

Autor: Diana Grigore Postat la 19 decembrie 2019 35 afişări

Ministerul de Externe avertizează românii care se află sau vor să călătorească în Portugalia că în perioada 19-20 decembrie unele regiuni sunt afectate de cod roşu de ploi, intensificări ale vântului şi valuri puternice.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Portugheză că Institutul local pentru Mare şi Atmosferă (IPMA) a anunţat, pentru perioada 19 - 20 decembrie 2019, instituirea unui cod roşu de ploi, intensificări ale vântului şi valuri puternice pentru districtele Leiria, Coimbra, Castelo Branco, Aveiro, Porto, Braga, Viana do Castelo şi Guarda”, transmite MAE, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Instituţia precizează că românii pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Lisabona: +351213968812, +351213979982, +351213966463, +351213960866, apelurile la ultimele două numere de telefon fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

Totodată, românii care se confruntă cu urgenţe au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Portugheză: +351927411628.

„Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://www.ipma.pt/pt/index.html#<http://www.ipma.pt/pt/index.html>, http://lisabona.mae.ro, www.mae.ro<http://www.mae.ro>, www.meteoalarm.eu<http://www.meteoalarm.eu>, paginii de Facebook a Ambasadei României în Republica Portugheză şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs<http://www.mae.ro/app_cs>), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie”, mai transmite instituţia.

Foto: Profimedia

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
portugalia,
mae,
avertizare de calatorie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.