ALERTĂ ALIMENTARĂ. Marile reţele de supermarketuri retrag de la vânzare noi produse

Autor: Andreea Tobias Postat la 08 august 2022 1140 afişări

Noi loturi de îngheţată Haagen-Dazs sunt retrase de la vânzare de marile reţele de supermarketuri, ca urmare a detectării unor urme de e 2-Cloroetanol, conform unor anunţuri postate pe site-ul Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

ALERTĂ ALIMENTARĂ. Marile reţele de supermarketuri retrag de la vânzare noi produse

General Mills, fabricantul Häagen-Dazs, a decis rechemarea voluntară a unora dintre produsele sale de îngheţată ca urmare a detectării unor urme de 2-Cloroetanol (2CE) într-un lot specific de produse Häagen-Dazs.

Măsura este întreprinsă ca precauţie.

„Acţiunea are loc în urma unor investigaţii care au stabilit că sursa neconformităţii este un furnizor individual şi se limitează la anumite date limită de consum ale anumitor produse din lotul în cauză. După ce a investigat în mod proactiv această problemă pentru a determina sursa, General Mills ia măsura de precauţie de a retrage în mod voluntar toate loturile afectate de

Häagen-Dazs din toate punctele de vânzare din România. Investigaţiile amănunţite întreprinse de General Mills cu privire la cauza principală a acestei probleme de neconformitate au indicat că nivelurile de urme de 2-Cloroetanol (2CE) pot fi depistate la un ingredient asigurat de către unul dintre furnizori. Nivelurile substanţei detectate depăşesc cu puţin limitele de detecţie analitică”, se arată pe site-ul Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Este vorba despre îngheţata Haagen-Dazs Belgian Chocolate 8X460 ml, Macadamia Nut Brittle 8 X 460 ml, Cookies & Cream 8X460 ml, Macadamia Nut Brittle 24X95 ml şi Belgian Chocolate 24X95 ml.

„La Häagen-Dazs, calitatea şi siguranţa alimentelor reprezintă prioritatea noastră principală. Häagen-Dazs nu foloseşte 2-Cloroetanol (2CE) în niciunul dintre produsele sale si respectă toate

reglementările privind siguranţa alimentară şi standardele stricte din fiecare piaţă în care operăm, inclusiv România. Regretăm orice inconvenient cauzat din cauza acestei rechemări de pe piaţă.

Instrucţiuni pentru consumatori. Clienţii care au cumpărat unul dintre aceste produse pot returna produsul sau chitanţa la locul de cumpărare pentru o rambursare completă”, arată producătorul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
îngheţată,
retragere,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.