Alertă alimentară în România. Dacă aţi cumpărat acest produs, să nu îl consumaţi

Postat la 12 noiembrie 2022 553 afişări

Alertă alimentară în România. Dacă aţi cumpărat acest produs, să nu îl consumaţi

Lidl retrage de la vânzare un lot de chifteluţe de cod, suspect că a fost contaminat cu bacteria Listeria Monocytogenes. Clienţii care au cumpărat produsul sunt rugaţi să nu îl consume.

Producătorul Jeka Fish recheamă preventiv produsul „Sødergaarden Chifteluţe de cod, în stil scandinav 340g“ (cod de bare 20295271), cu termenele de valabilitate 15 septembrie şi 25 noiembrie 2022, ca urmare a unei suspiciuni de contaminare cu bacteria Listeria Monocytogenes, arată ANSVSA.

Clienţii care au cumpărat acest produs sunt rugaţi să nu îl consume.

Produsul poate fi returnat în orice magazin Lidl, iar contravaloarea acestuia va fi restituită fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Din motive ce ţin de siguranţa consumatorului, Lidl a scos produsul de la vânzare.

Rechemarea vizează exclusiv produsul „Sødergaarden Chifteluţe de cod, în stil scandinav 340g” (cod de bare 20295271), cu termenele de valabilitate 15.09.2022 şi 25.11.2022.

Chifteluţele au fost distribuite în toată reţeaua de magazine Lidl.

Listeria monocytogenes este o bacterie care cauzează listerioza. Este unul dintre agenţii patogeni ai virusului alimentar cel mai virulent, cu 20-30% dintre infecţiile cu listerioză alimentară. Listeria monocytogenes poate infecta creierul, membranele măduvei spinării şi fluxul sanguin. Un risc crescut îl reprezintă femeile însărcinate, bebeluşii, pacienţii imunodeprimaţi sau persoanele cu afecţiuni precum diabetul zaharat.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
retragere,
magazine,
romania

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.