Alegeri prezidenţiale 2019. Cu cine au votat românii? Primele estimări: Iohannis obţine 39%, iar surpriza Viorica Dăncilă (22,5%) îi ia faţa lui Dan Barna (16,4%)

Postat la 10 noiembrie 2019 325 afişări

Alegeri prezidenţiale 2019. Cu cine au votat românii? Primele estimări: Iohannis obţine 39%, iar surpriza Viorica Dăncilă (22,5%) îi ia faţa lui Dan Barna (16,4%)

La ora 21:00, potrivit exit poll-urilor, primele estimări îl plasează pe Klaus Iohannis pe primul loc, urmat de Viorica Dăncilă, care şi-a îndeplinit obiectivul şi a intrat în Turul 2.

PNL exultă, după ce actualul preşedinte Iohannis este favorit pentru un nou mandat la Cotroceni.

Biroul Electoral Central anunţă că prezenţa la vot, la ora închiderii urnelor pe teritoriul României, ora 21.00, este de 47,6%.

Rezultatele exit poll-ului CURS-Avangarde se bazează pe datele înregistrate până la ora 19:00 şi nu ia în calcul votul din Diaspora. 

Potrivit exitt poll:

Klaus Iohannis -39%

Viorica Dăncilă -22,5%

Dan Barna-16,4%

Mircea Diaconu-7,9%

Theodor Paleologu-6,1%

Kelemen Hunor-3,9%

Ramona Bruynseels- 1,9%

Alexandru Cumpănaşu-1,2%

Viorel Cataramă- 0,3%, Cătălin Ivan- 0,2%, Ninel Peia- 0,2%, Bogdan Stanoevici- 0,2%.

Rezultatele prezentate nu au luat în considerare distribuţia votului din diaspora care ar putea influenţa ierarhia. Estimarea celor două institute este că voturile din Diaspora vor aduce circa 3% în plus pentru fiecare dintre candidaţii Klaus Iohannis si Dan Barna.

Eşantionul pentru Exit-Poll este format din 400 de secţii de votare. Acesta este stratificat, pe mediile urban si rural si pe regiuni istorice.

Au fost utilizaţi peste 500 de operatori de interviu, operatori de introdus date şi experţi în coordonarea cercetării şi analiza datelor, din partea celor 2 institute, Centrul de Sociologie Urbana şi Regională - CURS şi Grupul de Studii Socio-Comportamentale AVANGARDE.

Numărul de persoane intervievate este de peste 22.000. Marja de eroare este de +/-2,5%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
alegeri 2019,
iohannis,
dancila

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.