Ca pe vremea lui Jane

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 10 noiembrie 2019 42 afişări

Scriitoarea Jane Austen, cunoscută pentru romanul „Mândrie şi prejudecată”, dar nu numai, are admiratoare şi în ziua de azi, iar una dintre ele s-a gândit să-şi pună casa la dispoziţie fanelor, aşa-numitelor „janeites”, organizând weekenduri tematice la care participantele nu doar discută despre autoarea lor preferată şi cărţile ei, ci pot să şi trăiască precum un personaj din lumea acesteia, scrie The Guardian.

Ca pe vremea lui Jane

Americanca Suzanne Boden primeşte periodic la reşedinţa sa în stil georgian din Hyde Park, Vermont, persoane cu vârste cuprinse în 7 şi 80 de ani, care uită de tehnologia modernă pentru un weekend şi se costumează ca pe vremea lui Jane Austen, iau lecţii de scris cu pana şi de dans, beau ceai, cos punguţe pentru mănuşi, se plimbă cu trăsura şi trag cu arcul. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.