ALEGERI PDL. Vasile Blaga a câştigat preşedinţia partidului

Postat la 23 martie 2013 24 afişări

ACTUALIZAT - Vasile Blaga, actualul preşedinte al partidului, a câştigat din primul tur alegerile pentru şefia formaţiunii, cu 2.344 de voturi în favoarea sa, respectiv peste 50% din voturi.

Elena Udrea, principala sa contracandidată, a obţinut 2.014 voturi. Cealaltă candidată, Monica Macovei, a obţinut 209 voturi. Acestea au fost rezultatele finale oficiale ale votului, anunţate de Mircea Toader, liderul deputaţilor PDL, în sala unde are loc Convenţia Naţională Extraordinară a partidului. Au fost exprimate în total 4.615 voturi, valabil exprimate fiind 4.567, iar anulate 48.

Cu puţin timp înainte de ora 18, ProTV a anunţat că după numărarea a 95% din voturi, Vasile Blaga avea 2.028 voturi, iar Elena Udrea - 1.750 de voturi.

Circa 4.600 de delegaţi democrat-liberali participă la Convenţia Naţională Extraordinară a PDL, desfăşurată la Romexpo Bucureşti.

Potrivit Mediafax, Elena Udrea a depus contestaţie, cerând renumărarea voturilor exprimate de delegaţii la Convenţia PDL, pe motiv că apare o diferenţă de 265 de voturi între numărul de votanţi anunţaţi iniţial şi rezultate. In timp ce procesul de votare era în desfăşurare, Udrea declarase că mai mulţi delegaţi nu reuşiseră să voteze pentru că nu se regăseau pe liste sau prenumele le-a fost trecut incorect, ea arătând că organizatorii i-au transmis că nu a mers calculatorul.

În replică, Vasile Blaga a spus: "E greu să pierzi, şi eu am pierdut, dar niciodată nu am pus la îndoială corectitudinea şi cinstea colegilor care au numărat. Există viaţă şi după 23 martie şi treaba noastră e de a veni în faţa Consiliului Naţional de Coordonare, care să decidă o echipă puternică, care să se bată cu USL".

Urmărește Business Magazin

/actualitate/alegeri-pdl-vasile-blaga-a-castigat-presedintia-partidului-10686296
10686296
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.