Alegeri anticipate în Bulgaria. Preşedintele Rosen Plevneliev anunţă scrutinul la 12 mai

Postat la 28 februarie 2013 49 afişări

Preşedintele bulgar Rosen Plevneliev a anunţat joi în Parlament organizarea de alegeri anticipate pentru 12 mai, după demisia Guvernului conservator condus de Boiko Borisov, săptămâna trecută, sub presiunea străzii.

"Abordarea cea mai responsabilă şi mai onestă, în contextul impasului în care ne aflăm, este organizarea de alegeri (...). Alegerile vor avea loc pe 12 mai, în cazul în care al treilea mandat (încredinţat unui patid partid parlamentar în vederea formării unui Guvern) eşuează", a declarat el.

Partidul aflat la putere, GERB, şi socialiştii, principala formaţiune de opoziţie, au refuzat săptămâna aceasta un mandat în vederea formării unui guvern. Vineri, mandatul va fi încredinţat, conform Constituţiei bulgare, unui al treilea partid, şi anume formaţiunea minorităţii turce MDL, care a anunţat deja că refuză.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Alegeri anticipate,
Rosen Plevneliev
/actualitate/alegeri-anticipate-in-bulgaria-presedintele-rosen-plevneliev-anunta-scrutinul-la-12-mai-10614554
10614554
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.