Al doilea convoi umanitar rus destinat Ucrainei "nu va fi şi ultimul", declară Serghei Lavrov

Autor: Ioana Bojan Postat la 27 august 2014 47 afişări

Cel de-al doilea convoi umanitar pe care Rusia intenţionează să îl trimită în estul Ucrainei "nu va fi şi ultimul", a avertizat miercuri ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov.

"Avem motive să sperăm că vom găsi soluţii tehnice şi logistice pentru trimiterea unui al doilea convoi umanitar în sud-estul (Ucrainei) în viitorul apropiat şi sunt sigur că nu va fi ultimul", a declarat Lavrov într-o conferinţă de presă.

Ministrul de Externe Serghei Lavrov a anunţat luni trimiterea unui al doilea convoi umanitar rus, precizând că Moscova a transmis Kievului "o notă oficială" pe această temă.

Un prim convoi, care, potrivit Moscovei, transporta 1.800 de tone de ajutor, a traversat vinerea trecută, după mai multe zile de aşteptare, frontiera ruso-ucraineană şi a ajuns la Lugansk, fără aprobarea Kievului şi fără să fie verificat de Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR).

Kievul a denunţat atunci o "invazie directă" din partea Rusiei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUSIA,
UCRAINA,
AJUTOR
/actualitate/al-doilea-convoi-umanitar-rus-destinat-ucrainei-nu-va-fi-si-ultimul-declara-serghei-lavrov-13154535
13154535
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.