Airbus va livra Chinei 70 de avioane, cu o valoare totală de zece miliarde dolari

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 27 martie 2014 47 afişări

Gigantul european Airbus a semnat un acord pentru a asigura 70 de avioane statului chinez, afacere care fusese în aşteptare datorită unor discuţii privind taxa pe emisiile de carbon.

Airbus va livra Chinei 70 de avioane, cu o valoare totală de zece miliarde dolari

Contractul, încheiat cu ocazia vizitei preşedintelui chinez Xi Jinping în Franţa, presupune livrarea a 27 de unităţi A330 şi 43 de unităţi A320, relatează BBC.co.uk. În cadrul acestei întâlniri, China a prelungit până în 2025 acordul ce permite Airbus să construiască avioane în Tianjin, oraş din nordul Chinei.

Cele trei mari economii europene, respectiv Germania, Franţa şi Marea Britanie, caută în mod constant să îşi îmbunătăţească schimburile comerciale cu China. Anul trecut, Franţa a avut un deficit comercial de 26 miliarde de euro în relaţia cu China, iar Francois Hollande a declarat că doreşte să "reechilibreze" comerţul dintre cele două state.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
china,
airbus,
avioane,
livrare,
miliarde,
valoare,
acord,
chinezi,
franta
/actualitate/airbus-va-livra-chinei-70-de-avioane-cu-o-valoare-totala-de-zece-miliarde-dolari-12342695
12342695
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.