Air France-KLM ar putea cumpăra Wizz Air - surse

Autor: Ioana Matei Postat la 09 iulie 2014 224 afişări

Air France-KLM ar putea cumpăra Wizz Air - surse

“Air France-KLM este în negocieri avansate pentru a cumpăra operatorul aerian low cost Wizz Air”, au declarat pentru publicaţia olandeză Luchtvaartnieuws.nl surse din Paris. Achiziţia operatorului low-cost ar mări astfel acoperirea europeană pe acest segment al companiei Air France-KLM, reprezentată acum de Transavia. Transavia are o flotă de 30 de avioane şi operoază doar în Olanda şi Franţa.

Wizz Air zboară spre 15 destinatii europene de pe aeroportul Eindhoven, unde sunt prezenti si Transavia si Ryanair. Wizz Air şi-a anunţat recent extinderea activităţilor în România, aspect notat de presa internaţională.

Informaţiile despre posibila achiziţie nu au fost confirmate, dar nici negate de directorul Transavia, Matthis ten Brink. În ce îl priveşte pe preşedintele Air France KLM Group, Alexandre de Juniac, el caută să dobândească o poziţie de lider în piaţa  aviaţiei fără escală.

Operatorul zboară într-o reţea de 300 de rute şi are peste 2.000 de angajaţi. COO-ul Wizz Air este Diederik Pen, fostul director general al Martinair, o divizie a Air France-KLM.

Reprezentanţii Wizz Air au reacţionat la scurt timp după apariţia în presă a speculaţiilor pe seama informaţiilor transmise de portalul olandez:

« Datorită businessului de succes, Wizz Air primeşte periodic cereri nesolicitate de la potenţiali investitori. În prezent nu există astfel de discuţii în desfăşurare »  a declarat  Daniel de Carvalho, Corporate Communications Manager Wizz Air.

Wizz Air este cea mai mare companie aeriană low-fare, low-cost din Europa Centrală şi de Est şi operează o flotă de 52 aeronave Airbus A320 de la 18 baze, pe 300 de rute care asigură legătura între 96 de destinaţii din 35 de ţări. Compania maghiară Wizz Air are ca investitor principal fondul american de private equity Indigo Partners.

Wizz Air este singura companie din România care taxează bagajele de mână. Doar bagajele de mână mici pot fi transportate gratis, în anumite condiţii. Iată când poate fi transportat un bagaj de mână gratis.  

Dacă dimensiunile bagajului de mână sunt mai mari de 42x32x25cm, atunci bagajul de mână costă. Află care sunt tarifele unui bagaj de mână la Wizz Air în articolul Cât costă un bagaj de mână la Wizz Air.  

Bagajele de cală pot fi transportate în aeronavele Wizz Air contra cost. Află care sunt tarifele unui bagaj de cală la Wizz Air în articolul Cât costă un bagaj de cală la Wizz Air.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/air-france-klm-ar-putea-cumpara-wizz-air-surse-12916095
12916095
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.