AIG se pregăteşte să dea în judecată guvernul SUA, după ce a fost salvată în 2008 de stat

Postat la 10 ianuarie 2013 12 afişări

American International Group s-ar putea alătura ca reclamant într-un proces intentat guvernului SUA de fostul CEO al companiei Maurice "Hank" Greenberg, care susţine pachetul de bailout acordat în 2008 asigurătorului de către stat ar fi fost neconstituţional, deoarece a nedreptăţit acţionarii.

"Consiliul director are obligaţii fiduciare şi legale faţă de companie şi de acţionarii săi să analizeze situaţia", a declarat într-un comunicat directorul general al AIG, Robert Benmosche, citat de Bloomberg.

Conducerea AIG se va reuni miercuri pentru o întâlnire cu reprezentanţii lui Greenberg şi ai congresmenilor care fac presiuni pentru a împiedica alăturarea companiei la proces.

"Contribuabilii sunt încă furioşi că au salvat o companie adusă la podea de propria conduită. Nu puneţi sare pe rană cu o nouă decizie necugetată", scrie Peter Welch, membru în Camera Reprezentanţilor, într-o scrisoare adresată preşedintelui AIG Steve Miller.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
AIG,
guvern,
SUA
/actualitate/aig-se-pregateste-sa-dea-in-judecata-guvernul-sua-dupa-ce-a-fost-salvata-in-2008-de-stat-10447253
10447253
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.