AIE va elibera rezerve de petrol de 60 milioane barili. Cu cat scade pretul petrolului

Postat la 24 iunie 2011 9 afişări

Agentia Internationala pentru Energie (AIE) a anuntat joi ca va elibera din rezerve strategice ale statelor membre 60 milioane barili de petrol, pentru a reduce cotatia barilului si a sprijini economia mondiala, iar declinul pretului petrolului s-a accelerat la 8,5 dolari pe baril.

Jumatate din cantitate, respectiv 30 de milioane de barili, va fi asigurata de Statele Unite. Anuntul celor 28 de state membre ale AIE, intre care si SUA, vine dupa ce Organizatia Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC) nu a reusit sa creasca productia la o reuniune desfasurata la 8 iunie si in pofida asigurarilor Arabiei Saudite ca va majora unilateral productia. AIE va elibera pe piata mondiala cate doua milioane de barili de petrol pe zi pentru o perioada initiala de 30 de zile, cu scopul de a suplini un deficit in aprovizionare rezultat din sistarea exporturilor Libiei. Libia, membra a OPEC, exporta circa 1,2 milioane de barili pe zi inaintea declansarii unei revolte care a blocat productia .

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
energie,
AIE,
petrol,
pret,
baril
/actualitate/aie-va-elibera-rezerve-de-petrol-de-60-milioane-barili-cu-cat-scade-pretul-petrolului-8379944
8379944
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.