Ai o întrebare? Avocatul îţi răspunde! Ghid util pentru înfiinţarea unui SRL-D pentru tinerii întreprinzători

Postat la 23 ianuarie 2013 406 afişări

Guvernul roman a lansat un program pentru a stimula mii de debutanti in afaceri sa-si infiinteze propria microintreprindere. Acest ghid util pentru infiintarea SRL-D pentru tinerii intreprinzatori ofera informatii utile privind facilitatile oferite de acest program precum si conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca fondatorii firmelor pentru a obtine alocatiile financiare nerambursabile.

Programul pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri a fost lansat de Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (AIPPIMM) in anul 2011. Rezultatele statisticilor anuale demonstreaza succesul acestui proiect menit sa incurajeze tinerii cu ambitii antreprenoriale sa-si legalizeze propria afacere. Guvernul roman aloca un buget special pentru acest program in fiecare an.

Fondatorii SRL-D-urilor vor putea beneficia de urmatoarele facilitati in functie de bugetul anual alocat pentru fonduri nerambursabile acordate microintreprinderilor:

- alocatii financiare nerambursabile pana la cel mult 50% din valoarea planului de afaceri;

- scutirea de la plata unor taxe pentru seriviciile de inregistrare la oficiul Registrului Comertului;

- garantii de stat pana la 80% din valoarea creditelor solicitate de fondatorii microintreprinderii prin intermediul Fondului National de Garantare al Creditelor pentru IMM;

- scutirea de la achitarea contributiilor de asigurari sociale pentru veniturile a maximum patru salariati (o suma care nu poate fi mai mare decat echivalentul salariului mediu brut pe economie din anul anterior pentru fiecare angajat in parte).

Persoanele care doresc sa-si construiasca o cariera in domeniul afacerilor pot constitui o microintreprindere in mod gratuit prin depunerea unui dosar de inregistrare la oficiile Registrului Comertului. Mai mult, dupa publicarea bugetului alocat pentru acest program pentru anul respectiv, tinerii intreprinzatorii au posibilitatea sa intocmeasca un plan de afaceri pentru a beneficia de alocatii financiare nerambursabile.

Aceste planuri se depun online la siteul creat special de catre AIPPIMM pentru a usura treaba fondatorilor de SRL-D-uri. Expertii in afaceri verifica proiectele de investii si pronunta decizia respingerii sau a acceptarii planurilor care au indeplinit toate conditiile pentru a beneficia de facilitatile oferite de acest program.

Persoanele care doresc sa participe in Programul pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

1. sa nu detina calitatea de asociat sau actionar intr-o intreprindere

2. sa fie debutanti in afaceri

3. sa aiba o varsta de pana la 35 de ani

4. sa aleaga o denumire care cuprinde o denumire unica insotita de abrevierea SRL-D sau de sintagma completa: 'societate cu raspundere limitata- debutant'

5. sa reinvesteasca minim 50% din profitul obtinut in anul precedent

6. sa infiinteze microintreprinderea singur (ca asociat unic) sau cu maxim 5 persoane (asociati) care sa fie, de asemenea, debutanti in afaceri

7. sa aleaga ca obiectul de activitate al microintreprinderii maxim 5 grupe de activitati din lista de coduri din Clasificarea Activitatilor din Economia Nationala (CAEN). Tinerii intreprinzatori care doresc sa infiinteze un SRL-D nu vor putea opta pentru urmatoarele activitati: activitati de jocuri de noroc si pariuri,productie si comercializare explozibil, alcool, tutun, munitii, plante, armament si substante aflate sub control national,tranzactii imobiliare, intermedieri financiare si asigurari respectiv unele activitati excluse de normele europene pentru care se pot solicita ajutoare de stat.

8. sa angajeze minim 2 angajati in momentul obtinerii alocatiilor financiare

Fondatorii microintreprinderilor pot apela la ajutorul unor experti in domeniul afacerilor pentru a intocmi un plan de afaceri care va fi acceptat de creatorii acestui Program. Posibilitatea obtinerii unor alocatii financiare nerambursabile ii incurajeaza pe tinerii intreprinzatori sa-si intemeieze o afacere profitabila.

Alte informatii suplimentare:

- Care sunt costurile de infiintare a firmei?

- Care sunt actele necesare pentru infiintarea unui SRL-D?

- Cum pot infiinta un SRL-D daca nu am sediu social?

Aflati pe www.avocat-firme.info


Acest articol v-a fost oferit de cabinetul de avocatura Leonte Oana Madalina.

Web: http://www.avocat-firme.info

Tel: 0722 236 175

Email: office@avocat-firme.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
afaceri,
infiintare,
srl,
tineri,
intreprinzatori
/actualitate/ai-o-intrebare-avocatul-iti-raspunde-ghid-util-pentru-infiintarea-unui-srl-d-pentru-tinerii-intreprinzatori-10517486
10517486
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.