Agricultura vrea un fond mutual pentru diminuarea riscurilor fermierilor

Autor: Liviu Iancu Postat la 28 martie 2013 18 afişări

Ministrul agriculturii Daniel Constantin a anunţat ieri în urma unor discuţii cu producătorii şi procesatorii de lapte că până la 30 iunie va fi înfiinţat un fond mutual care să contribuie la diminuarea riscurilor fermierilor în cazul unor pierderi.

Ministrul agriculturii Daniel Constantin a anunţat ieri în urma unor discuţii cu producătorii şi procesatorii de lapte că până la 30 iunie va fi înfiinţat un fond mutual care să contribuie la diminuarea riscurilor fermierilor în cazul unor pierderi. MADR arată într-un comunicat că fondurile mutuale au o triplă participare (agricultori, stat membru, Uniunea Europeană) şi vizează responsabilizarea agricultorilor în ceea ce priveşte gestionarea riscurilor, prin contribuţia financiară a acestora şi mobilizarea finanţărilor comunitare pentru gestionarea riscurilor. Finanţarea va fi asigurată din cotizaţiile agricultorilor (35%) şi ale Fondului Mutual (65%), din care contribuţie UE (47,75%) şi cea a României (16,25%). Astfel, sunt trei riscuri pentru care fermierii vor fi despăgubiţi - apariţia unui focar de boală la animale, cu condiţia ca aceasta să figureze pe lista stabilită de Organizaţia Mondială pentru Sănătatea Animalelor sau în anexa la Decizia Consiliului din 26 iunie 1990 privind anumite cheltuieli în domeniul veterinar, a unui focar de boală la plante, respectiv a unui incident de mediu în cazul în care este vorba despre un episod specific legat de un eveniment punctual şi cu o dimensiune geografică limitată.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Agricultura,
fond mutual,
riscuri,
fermieri
/actualitate/agricultura-vrea-un-fond-mutual-pentru-diminuarea-riscurilor-fermierilor-10696298
10696298
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.