Agricover Credit IFN, profit net în creştere cu 49% în 2018

Autor: Andra Stroe Postat la 20 martie 2019 58 afişări

Agricover Credit IFN – principala instituţie financiară dedicată finanţării agriculturii româneşti, a înregistrat anul trecut un profit net de 33,2 milioane lei, reprezentând o creştere de 49% faţă de anul 2017.

Agricover Credit IFN, profit net în creştere cu 49% în 2018

Valoarea creditelor acordate în 2018 a fost de 1,63 miliarde lei, în timp ce numărul clienţilor activi a ajuns la 2800 fermieri performanţi, în creştere cu 21% comparativ cu anul anterior.

Expunerea din credite a crescut cu 30%, ajungând la 1,30 miliarde lei. Rata creditelor neperformante cu restanţe mai mari de 90 de zile a fost de 1,26%, un nivel foarte bun comparativ cu media sistemului bancar şi în scădere uşoară faţă de anul trecut. 

Pentru a asigura necesarul de fonduri destinate finanţării fermierilor, compania şi-a menţinut parteneriatele solide cu băncile locale prin extinderea liniilor de credit existente, dar şi cu partenerii internaţionali consacraţi precum International Finance Corporation, European Investment Bank, European Investment Fund, Black Sea Trade and Development Bank, European Fund for Southeast Europe, International Investment Bank, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. Valoarea totală a fondurilor accesate în 2018 a crescut cu 27%, ajungând la 1,38 miliarde lei, în timp ce capitalurile proprii au ajuns la 220 milioane lei, în creştere cu 18%.

În ceea ce priveşte portofoliul de produse specializate, finanţarea capitalului circulant a ocupat în continuare cea mai mare pondere din volumul plasamentelor acordate în 2018.

Totodată, în 2018 compania a acordat o atenţie deosebită sectorului zootehnic, încurajând dezvoltarea fermelor de vaci de carne şi susţinând interesul fermierilor din sectorul vegetal privind diversificarea activităţii pentru a aduce valoare adăugată afacerii. Astfel, în 2018 compania a finanţat peste 50 de fermieri care au înfiinţat ferme de vaci de carne, cu o sumă totală finanţată de peste 12 milioane lei.

Pentru anul 2019 Agricover Credit îşi propune să continue creşterea sănătoasă, urmărind cu precădere extinderea portofoliului de clienţi micro şi mici, precum şi dezvoltarea de noi produse specializate adresate acestor segmente. Totodată, compania va continua să investească în cele mai noi soluţii informatice pentru a asigură răspuns prompt şi acces facil la finanţare unui număr de clienţi în continuă creştere.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
profit net,
agricultura

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.