Africa de Sud: Un al doilea fotbalist din naţională a fost victima unui jaf armat

Autor: Luminita Turcu Postat la 05 noiembrie 2014 42 afişări

Un al doilea fotbalist sud-african, component al echipei naţionale, a fost victima unui jaf armat la Johannesburg, la o săptămână după moartea căpitanului reprezentativei în circumstanţe similare.

Sibusiso Vilakazi, miljlocaş al echipei naţionale, dormea sâmbătă în casa părinţilor săi, la Soweto, în momentul în care hoţii au pătruns în locuinţă, a anunţat postul de radio Eye Witness News.

Incidentul s-a produs la puţin timp după miezul nopţii, la o săptămână după ce portarul Senzo Meyyiwa a fost ucis în ceea ce poliţia a calificat un "jaf care s-a încheiat rău".

La Soweto, bărbaţi înarmaţi au intrat în locuinţa părinţilor lui Vilakazi şi au întrebat de jucător, care dormea într-o cameră din spate. "Ei ştiau ce vor. Pe mine mă căutau", a declarat jucătorul de 24 de ani, căpitan al echipei locale Bidvest Wits.

Hoţii au cerut părinţilor jucătorului cheile maşinii acestuia şi au fugit cu telefoane mobile, un televizor şi haine ale părinţilor.

"Totul s-a petrecut în timp ce dormeam şi nu am auzit nimic. Imaginaţi-vă ce s-ar fi putut întâmpla dacă m-aş fi trezit", a declarat jucătorul, convocat, marţi, în echipa Bafana Bafana, care va întâlni Sudanul la 15 noiembrie şi Nigeria, în 19 noiembrie.

Un purtător de cuvânt al poliţiei, Kay Makhubele, a declarat că au fost începute căutările pentru găsirea celor trei suspecţi.

Senzo Meyiwa a fost ucis, săptămâna trecută, în timpul unui jaf armat produs la locuinţa iubitei sale, cântăreaţa Kelly Khumalo. Bărbatul care l-a împuşcat pe fotbalist a sustras doar un telefon mobil.

În Africa de Sud s-au înregistrat în ultimul an peste 17.000 de crime.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FOTBAL,
AFRICA DE SUD,
JAF
/actualitate/africa-de-sud-un-al-doilea-fotbalist-din-nationala-a-fost-victima-unui-jaf-armat-13494550
13494550
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.