AFP: Viitor economic sumbru pentru teritoriile separatiste din Ucraina

Postat la 05 iunie 2014 109 afişări

Viitorul economic al teritoriilor separatiste din Ucraina pare sumbru, în condiţiile în care principalele companii din estul ţării au fost închise în ultima lună, producţia de cărbune a scăzut cu 10%, iar transporturile sunt perturbate.

AFP: Viitor economic sumbru pentru teritoriile separatiste din Ucraina

 "Consecinţele conflictului sunt catastrofale pentru economia locală, anticipăm, în ansamblu, scăderea cu 30% a producţiei, într-un an", a estimat Iuri Makogon, profesor la facultatea de economie a Universităţii Doneţk.

Regiunile Doneţk şi Lugansk, din bazinul carbonifer Donbas, unde trăiesc peste 6 milioane de locuitori, şi-au proclamat independenţa şi au rupt legăturile cu puterea centrală de la Kiev.

Regiunea Doneţk, centrul industrial al Ucrainei, care asigură 20% din PIB-ul ţării, se află în anarhie. Cele mai mari companii din regiune, Stirol şi Severodoneţk Azot, lideri în industria chimică a Ucrainei, au oprit producţia la începutul lunii mai din cauza luptelor dintre rebelii proruşi şi forţele ucrainene.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afp-viitor-economic-sumbru-pentru-teritoriile-separatiste-din-ucraina-12702353
12702353
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.