SONDAJ: Chiriile pe piaţa de birouri din România ar putea să crească în perioada următoare

Postat la 05 iunie 2014 29 afişări

Companiile din domeniul imobiliar se aşteaptă la o creştere a chiriilor pe piaţa locală de birouri în trimestrul următor, pentru prima dată în ultimii patru ani, având în vedere că decalajul dintre cerere şi oferta de spaţii disponibile se adânceşte.

SONDAJ: Chiriile pe piaţa de birouri din România ar putea să crească în perioada următoare

"Datorită, în parte a activităţii puternice de pre-închiriere în sectorul de birouri, indicele încrederii chiriaşilor este la cel mai înalt nivel înregistrat comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2011, în timp ce cererea de spaţii rămâne evident pozitivă şi simţitor mai mare decât creşterea aşteptată în totalul spaţiului de birouri disponibil în viitorul apropiat.

Decalajul dintre cele două a crescut în ultimul trimestru, ceea ce a rezultat într-o creştere bruscă a aşteptărilor asupra evoluţiei chiriilor în trimestrul următor, această tendinţă pozitivă înregistrându-se pentru prima data în ultimii patru ani", relevă rezultatele unui sondaj realizat de The Royal Institution of Chartered Surveyors România- Institutul Regal al Inspectorilor Acreditaţi (RICS) în rândul a circa 1.000 de companii din domeniul imobiliar din lume.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/sondaj-chiriile-pe-piata-de-birouri-din-romania-ar-putea-sa-creasca-in-perioada-urmatoare-12700314
12700314
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.