AFP: Romanii au intors pagina epocii Ceausescu, la 20 de ani de la executarea acestuia

Postat la 21 iulie 2010 9 afişări

Dupa 20 de ani de la executarea fostului dictator comunist, primita cu strigate de bucurie, Nicolae Ceausescu are, in continuare, cativa sustinatori, insa majoritatea romanilor au intors pagina acestei epoci.

"In mod indiscutabil, Nicolae Ceausescu a marcat decisiv istoria Romaniei. Insa, aceasta influenta, foarte puternica imediat dupa 1989, s-a estompat in ultimii ani", a declarat Ioan Stanomir, presedintele Institutului de Investigatie a Crimelor Comunismului si pentru Memoria Exilului Romanesc (IICCMER).

Vestea exhumarii, miercuri dimineata, a lui Nicolae Ceausescu si a sotiei acestuia, Elena, la adapost de privirile curiosilor si presei, a atras aproximativ 20 de persoane la cimitirul militar Ghencea, majoritatea pensionari, care au depus fotografii ale "conducatorului" la mormantul acestuia.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
deshumare,
Ceausescu,
legisti,
probe,
test,
ADN,
AFP
/actualitate/afp-romanii-au-intors-pagina-epocii-ceausescu-la-20-de-ani-de-la-executarea-acestuia-6653856
6653856
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.