Afacerile Cosmetic Plant au crescut cu 15% în primul semestru din 2017

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 01 august 2017 44 afişări

Cosmetic Plant, unul dintre principalii producători locali de cosmetice, a avut, ȋn primele şase luni din 2017, o cifră de afaceri cu cca. 15% mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Gamele care au ȋnregistrat cele mai mari creşteri ȋn primul semestru au fost cele de protecţie solară, LiftUp şi gama pentru ȋngrijirea părului.

Afacerile Cosmetic Plant au crescut cu 15% în primul semestru din 2017

Astfel, cifra de afaceri ȋn perioada ianuarie-iunie 2017 a ajuns la cca 6,8 milioane lei (aprox. 1,5 milioane de euro), comparativ cu cca. 6 milioane de lei (cca. 1,33 milioane de euro), ȋn aceeaşi perioadă a anului trecut.

Ȋn ceea ce priveşte exporturile, cel mai important progres a avut loc ȋn Ungaria, unde vȃnzările au crescut cu cca. 40% faţă de primul semestru din 2016, ca urmare a listării produselor Cosmetic Plant ȋn noi farmacii independente, lanţuri de farmacii şi la alţi distribuitori.

Ȋn următoarea perioadă, investiţiile sunt concentrate pe implementarea unui proiect de retehnologizare ȋnceput anul acesta şi finanţat ȋn totalitate din resurse proprii. Compania şi-a propus achiziţionarea unui nou utilaj automat, care ar urma să eficientizeze şi să dinamizeze procesul de producţie.

„Referitor la planurile pentru a doua jumătate a anului, pregătim lansarea unei noi game, cu produse care nu au existat pȃnă acum ȋn portofoliul Cosmetic Plant şi care sunt destinate unui public nou pentru compania noastră”, a declarat Susana Laszlo, director general al Cosmetic Plant.

Compania ȋşi păstrează targetul de 10% creştere stabilit la ȋnceputul anului. Astfel, ȋşi propune ca businessul să ajungă la o valoare de cca. 11,5 milioane de lei (cca. 2,5 milioane de euro) faţă de 10,4 milioane de lei (aprox. 2,3 milioane de euro), realizat ȋn 2016.

Cosmetic Plant este unul dintre cei mai cunoscuţi producători de produse cosmetice din România. Afacere de familie înfiinţată în 1991 la Cluj-Napoca, compania a adus în prim-plan calitatea produselor fabricate. Farmacista Ileana Mester, fondatoarea Cosmetic Plant, cu o experienţă de peste 20 de ani în cosmetologie, a crezut în puterea pe care natura o poate conferi ştiinţei şi a mizat pe folosirea ingredientelor naturale în toate produsele sale.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.