Yahoo! ar putea vinde majoritatea activelor din Asia, tranzacţie estimată la 17 miliarde de dolari

Postat la 22 decembrie 2011 18 afişări

Yahoo! ar putea vinde majoritatea activelor din Asia printr-o tranzacţie complexă, estimată la aproximativ 17 miliarde de dolari, au declarat pentru Reuters surse apropiate discuţiilor, iar informaţia a fost salutată de investitorii de pe Wall Street şi a împins acţiunile companiei pe plus.

Planul ar putea fi discutat în şedinţa de joi a Consiliului de Administraţie al companiei, au adăugat sursele. Una dintre persoanele citate a arătat că şefii Yahoo nu vor să audă, momentan, de oferte de preluare integrală a companiei. Yahoo! se descurcă tot mai greu în lupta cu rivali ca Google şi Facebook, compania căutând măsuri de revigorare a afacerilor. Fosta glorie a internetului are o valoare de piaţă de circa 18,5 miliarde de dolari. Printre cele mai importante măsuri luate în calcul anterior de conducerea Yahoo se numără vânzarea de participaţii minoritare către fonduri de capital privat, variantă respinsă însă de acţionari importanţi ai companiei. Planul de despărţire de activele din Asia este considerat de analişti un rezultat al presiunilor exercitate de fondul Third Point, controlat de Dan Loeb, unul dintre cei mai importanţi acţionari ai Yahoo.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
internet,
yahoo,
vanzare,
active,
asia,
strategie
/actualitate/afaceri/yahoo-ar-putea-vinde-majoritatea-activelor-din-asia-tranzactie-estimata-la-17-miliarde-de-dolari-9087091
9087091
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.