Vodafone: Internet mobil la viteze de 7,2 Mbps

Postat la 18 martie 2008 6 afişări

Operatorul de servicii de telefonie mobila Vodafone Romania a lansat astazi serviciile de date mobile 3G broadband la viteze de transfer a datelor de pana la 7,2 Mbps pe secunda.

"La nivel european, internetul mobil il va depasi pe cel fix pana in 2011, potrivit unui studiu realizat la nivel european de IDC, iar dezvoltarea in Romania pe segmentul mobil va fi foarte puternica in urmatorii ani", a declarat Liliana Solomon, directorul executiv al Vodafone Romania.

Tendinta explica investitiile realizate de companie in tehnologia 3G, Vodafone anuntand astazi ca a extins viteza de descarcare a datelor prin internet pana la 7,2 Mbps in toata reteaua 3G, in timp ce viteza de incarcare a datelor, prin optiunea HSUPA (High Speed Uplink Packet Access) a crescut pana la 1,44 Mbps. Serviciile broadband sunt disponibile in 355 de localitati din tara pentru aproximativ 45% din populatie.

Totodata, Vodafone Romania a lansat si noi oferte de servicii de internet mobil, care pot fi utilizate impreuna cu unul dintre cele cinci dispozitive de conectare mobila disponibile in portofoliul companiei. Valoarea abonamentelor pentru noile pachete de date Mobile Internet&Office cu 4GB sau 8GB este de 18, respectiv 27 de euro pe luna.

Prin comparatie, serviciile de acces mobil la internet oferite de competitorul Orange Romania costa 10 euro pe luna pentru trafic inclus de 1,5GB, 20 de euro pe luna pentru 6GB si 20 de euro pe luna pentru trafic de 12GB, in conditiile unei viteze de transfer de 3,6 Mbps.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
telecom,
internet,
Vodafone,
broadband
/actualitate/afaceri/vodafone-internet-mobil-la-viteze-de-7-2-mbps-2463715
2463715
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.