Vladescu anunta sfarsitul cotei unice si trecerea la impozitul progresiv

Postat la 13 iulie 2010 16 afişări

Dupa sase ani de cota unica, Romania ar trebui să treaca de la 1 ianuarie 2011 la un sistem de impozitare progresiva a veniturilor, in trepte mici care sa plece cat mai de jos, cota unica de 16% fiind o etapa incheiata, sustine ministrul finantelor, Sebastian Vladescu.

Dupa ce a administrat regimul de cota unica şi in precedentul mandat de ministru, in guvernul liberal Tariceanu, el afirma acum ca trebuie considerata incheiata epoca sistemului de cota unica, avand in vedere noua conjunctura economica si nevoile de dezvoltare ale Romaniei. Vladescu sustine ca introducerea impozitului pe venitul global in trepte progresive ar permite statului sa incurajeze sistemele private de pensii si de asigurari de sanatate prin acordarea de deductibilitati substantiale, astfel fiind usurata povara care tinde sa sufoce bugetul de stat. Pentru incurajarea consumului, ministrul vede necesara reducerea cotei de TVA la inceputul anului viitor.

El spune ca optiunea pentru impozitarea progresiva este sustinuta de toate expertizele tehnice care arata ca la actuala stare a economiei, cu recesiune mai mare de 1,5% in 2010 si perspective foarte rezervate pentru 2011, cota de 16% nu mai poate sustine bugetul astfel incat sa fie finantate in continuare educatia, sanatatea sau pensiile.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/vladescu-anunta-sfarsitul-cotei-unice-si-trecerea-la-impozitul-progresiv-6546673
6546673
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.