Vinurile romanesti, de pana la trei ori mai scumpe la export ca in tara

Postat la 19 noiembrie 2010 161 afişări

In UE, exporturile de vin romanesc realizate in primele opt luni din acest an au valorat circa 4,48 milioane euro, pentru o cantitate de 4,2 milioane litri. In aceeasi perioada, Romania a exportat in afara UE 1,7 milioane litri vin, in valoare de peste 3,2 milioane euro.

Unele dintre vinurile romanesti ajung peste hotare la preturi de pana la trei ori mai mari comparativ cu cele cu care sunt vandute pe piata hotelurilor si a restaurantelor din Romania, potrivit unor producatori din domeniu.

In primele opt luni, Romania a exportat in afara Uniunii Europene 1,7 milioane de litri de vin, in valoare de peste 3,2 milioane de euro, conform datelor obtinute de gandul de la Ministerul Agriculturii. In UE, exporturile facute in primele opt luni din acest an au valorat circa 4,48 milioane de euro, pentru o cantitate de 4,2 milioane de litri.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vinuri,
productie,
Romania,
export,
preturi
/actualitate/afaceri/vinurile-romanesti-de-pana-la-trei-ori-mai-scumpe-la-export-ca-in-tara-7731081
7731081
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.