Toyota Corolla, VW Golf şi Beetle - cele mai vândute maşini din toate timpurile

Postat la 20 septembrie 2011 16 afişări

Cele mai vândute autoturisme de-a lungul timpului sunt modelele Toyota Corolla, Volkswagen Golf şi Volkswagen Beetle, la nivel global fiind livrate cumulat peste 85 de milioane de unităţi de la începerea producţiei.

Ajuns la a zecea generaţie, modelul Toyota Corolla este maşina cu cele mai mari vânzări din toate timpurile . De la lansare, în anul 1966, şi până în luna octombrie 2010, constructorul japonez a vândut peste 36 de milioane de automobile Corolla la nivel mondial. Reprezentanţii Toyota spun că în ultimii 40 de ani, la fiecare 40 de secunde este vândut un model Corolla. În prezent, maşina din clasa compactă este produsă în uzinele Toyota din 15 ţări. Din 1974 până la mijlocul anului trecut, Volkswagen a vândut mai mult de 27 de milioane unităţi Golf, ceea ce face ca modelul german, aflat la a şasea generaţie, să se claseze pe locul secund în topul celor mai vândute maşini. Modelul de familie, cunoscut în Statele Unite, Canada şi Mexic şi cu denumirile Rabbit şi Caraibe, a concurat cu fiecare npuă generaţie la competiţia europeană "Car of the Year", iar în 1992 a câştigat trofeul.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
transporturi,
auto,
masini,
vanzare,
modele
/actualitate/afaceri/toyota-corolla-vw-golf-si-beetle-cele-mai-vandute-masini-din-toate-timpurile-8774489
8774489
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.