Sondaj: 6 din 10 angajaţi vor mai multe măsuri de protecţie a sănătăţii când se întorc la birou

Autor: Laura Buciu Postat la 16 decembrie 2020 94 afişări

Şase din 10 angajaţi vor mai multe măsuri de protecţie a sănătăţii când se vor întoarce în clădirile de birouri, în contextul pandemiei de COVID19, arată un sondaj realizat de Genesis Property. Mai mult de jumătate dintre cei intervievaţi spun că îşi doresc să se întoarcă la birou şi să socializeze.

Sondaj: 6 din 10 angajaţi vor mai multe măsuri de protecţie a sănătăţii când se întorc la birou

Peste 60% dintre angajaţii care au răspuns sondajului spun că s-ar simţi mai liniştiţi dacă în clădirea de birouri unde lucrează ar fi aplicate măsuri în plus pentru protejarea sănătăţii lor şi a colegilor.

Pericolul să se îmbolnăvească rămâne principalul motiv pentru care cei mai mulţi continuă să lucreze la distanţă, însă 58% spun că interacţionează mai bine cu colegii când merg la birou.

Mai mult, 41% cred că revenirea la birou îi poate ajuta să menţină un echilibru mai bun între viaţa personală şi cea profesională şi 22% spun că aşa pot inclusiv să evite probleme de sănătate psiho-emoţională, mai arată sondajul Genesis Property.

Printre cele mai importante măsuri care i-ar face pe angajaţi să revină şi să se simtă în siguranţă la birou se numără sisteme mai performante de filtrare a aerului şi apei din clădire (58,3%), sisteme de igienă mai performante în toalete (41,6%) şi soluţii mai eficiente pentru asigurarea distanţării angajaţilor (40,4%).

„La zece luni de la declanşarea pandemiei, mulţi angajaţi simt tot mai acut nevoia să se întoarcă la viaţa de birou, să interacţioneze cu colegii şi să reintre în spiritul de echipă. Cu toate acestea, riscurile de îmbolnăvire continuă să fie ridicate, aşa că nevoia de măsuri pentru protejarea sănătăţii este mai relevantă ca oricând”, spune Darren Allen, directorul de dezvoltare în cadrul Genesis Property.

Dacă biroul ar fi mai sigur pentru sănătatea lor, 55% dintre respondenţii la sondajul Genesis Property spun că ar prefera să lucreze cel puţin 3-4 zile pe săptămână sau chiar exclusiv de la birou, indiferent de contextul epidemiologic.

Astăzi, aproape 60% spun însă că lucrează în continuare în cea mai mare parte sau chiar în totalitate de acasă, în timp ce 16% îşi desfăşoară activitatea mai mult la birou şi numai 24% au reluat complet lucrul la sediul companiei.

Sondajul Genesis Property privind percepţia angajaţilor despre viitorul birourilor a fost desfăşurat în luna noiembrie 2020 prin platforma iVox, pe un eşantion de 1.062 de utilizatori de internet din toată ţara. Opt din 10 au în acest moment un job full-time şi aproximativ 77% ocupă poziţii cu activitate de birou, în arii precum IT, consultanţă, financiar, energie, imobiliare, auto, sau comerţ, în timp ce peste 17% sunt antreprenori sau au funcţie de conducere. Aproape 60% dintre respondenţi sunt femei, iar peste 70% au vârsta între 25 şi 40 de ani.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sondaj,
protecţie,
birou

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.