Se vand bine sucurile

Postat la 07 octombrie 2007 1 afişăre

Argan Capital, fondul creat de Bank of America pentru administrarea producatorului polonez de sucuri si de fructe si legume congelate Hortex, solicita un pret de 300 de milioane de euro pentru vanzarea intregului pachet de actiuni al firmei.

Conform cotidianului polonez Parkiet, printre potentialii cumparatori sunt grupul PepsiCo, fondul britanic de private equity Lion Capital si Maspex, una din cele mai mari companii alimentare din Europa Centrala si de Est. Alte firme interesate de preluarea Hortex sunt Agros-Nova, numarul doi de pe piata bauturilor necarbonatate, si producatorul de bauturi racoritoare Hoop. Compania ar putea fi impartita in doua divizii, astfel incat cumparatorii interesati in achizitionarea doar a uneia dintre ele sa poata oferta separat. Hortex detine o cota de 12% din piata poloneza de sucuri si de 53% din cea de fructe si legume congelate. Anul trecut, cifra de afaceri a companiei a fost de aproximativ 200 de milioane de euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Hortex,
producator,
sucuri,
actiuni
/actualitate/afaceri/se-vand-bine-sucurile-947672
947672
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.