Schimbari la varful Morgan Stanley

Postat la 11 septembrie 2009 11 afişări

Morgan Stanley a anuntat, joi, ca James P. Gorman il va succeda pe John J. Mack in functia de director executiv.

Astfel, John Mack - avand banca si reputatia sifonate de criza economica - preda Morgan Stanley unui nou-venit, James P. Gorman, puterea tacuta din spatele unei noi incercari de a ademeni investitori spre infloritoarele afaceri de brokeraj ale bancii.

Intalnirea, anuntata joi, pune capat multor luni de speculatii privind persoana care il va urma pe Mack la conducerea a ceea ce a fost, pana de curand, una din cele mai prestigioase si de succes banci de pe Wall Street. Fara raspuns raman multe intrebari despre mostenirea lui Mack - iar acum, despre Gorman, succesorul sau ales.

In varsta de 51 de ani, Gorman va deveni director executiv de la 1 ianuarie. Mack, de 64 de ani, va ramane presedinte. Mutarea este de departe mult mai calma fata de cea in care Mack revenea triumfator, cu ani in urma, dupa o socanta sedinta de consiliu.

Anul trecut, Morgan Stanley a fost aproape de disparitie, asemenenea Lehman Brothers. A fost salvata, ca multe alte banci de pe Wall Street, de ajutorul guvernamental de miliarde de dolarit

Cititi mai multe pe www.nytimes.com

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/schimbari-la-varful-morgan-stanley-4883924
4883924
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.