Rulmentii nostri, mai scumpi decat blugii lor: Am exportat in Turcia mai mult decat am importat

Postat la 30 mai 2010 29 afişări

Rasturnare de situatie fata de anii 90, cand romanii burduseau autocarele cu tone de blugi cumparati de la Istanbul pe care-i aduceau in Romania. in primele trei luni din acest an, Romania a inregistrat un excedent de aproape 185 milioane de dolari al balantei comerciale cu Turcia, potrivit datelor facute publice vineri de Asociatia Oamenilor de Afaceri Turci (TIAD).

Romania a exportat in primul trimestru pe piata turca produse in valoare de 694,1 milioane de dolari, in vreme ce importurile s-au ridicat la numai 509,17 milioane de dolari. Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, exporturile romanesti au crescut cu 75,1%, in timp ce importurile au avansat doar cu 22,5%.

Cititi mai mult pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
export,
Turcia,
Romania,
import
/actualitate/afaceri/rulmentii-nostri-mai-scumpi-decat-blugii-lor-am-exportat-in-turcia-mai-mult-decat-am-importat-6208111
6208111
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.