Rompetrol si SIF-urile au deschis bursa

Postat la 29 iunie 2009 22 afişări

Bursa de la Bucuresti inregistra o scadere cu 0,1% (BET-C) la inceputul perioadei de tranzactionare de luni, intr-o piata cu lichiditate redusa si sustinuta in proportie de 50% de actiuni Rompetrol Rafinare (RRC) si SIF.

Primele tranzactii cu actiuni Rompetrol Rafinare au fost realizate la un pret de 0,0447, cu 0,7% sub valoarea de vineri. Actiunile SIF 5 erau cotate la 0,845 lei, pret in scadere cu 0,6% fata de referinta, iar SIF 2 la 0,700 lei, in scadere cu 0,7 fata de referinta. Actiunile celor cinci societati de investitii financiare (SIF) au scazut in medie cu 0,9%. Primele tranzactii cu cele mai lichide 10 actiuni de la BVB au fost realizate la preturi cu 0,14% mai mari fata de referinta.

Cele mai mari cresteri ale pretului de tranzactionare au fost inregistrate de VAE APCAROM (APC) cu 4,3% peste referinta si TMK ARTROM (ART) cu 3,5% peste referinta. Scaderea cea mai semnificativa a pretului de tranzactionare a fost inregistrata de SIF Banat Crisana (SIF1), cu 2,4% sub referinta. Indicele extins al Bursei BET-XT, care reflecta traiectoria primelor 25 de actiuni in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile era cotat la ora 10:30 cu 0,3% sub valoarea de vineri. Titlurile companiilor din sectorul energetic au adus o crestere a indicelui BET-NG cu 0,6%. Evolutia pietei de la Bucuresti a fost diferita de cea a marilor burse europene, care la debutul perioadei de tranzactionare a sedintei de luni erau in crestere cu 0,1% - 0,5%. Bursele din Asia au incheiat sedinta de luni in scadere cu 0,2-1,2%.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/rompetrol-si-sif-urile-au-deschis-bursa-4603873
4603873
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.