Romania are 16 aeroporturi internationale. Majoritatea curselor „externe“ sunt spre Bucuresti

Postat la 31 mai 2010 66 afişări

Ambitiile autoritatilor locale au facut ca intr-o tara cu un trafic aerian ce abia depaseste noua milioane de pasageri pe an sa fie 16 aeroporturi internationale. In Austria, unde traficul este de peste 23 milioane, sunt doar noua.

Au doar o cursa pe zi, si aceea spre Bucuresti, dar au in titulatura sintagma "international". Este cazul multor aeroporturi din Romania, ale caror valori de trafic nu sunt nici macar modeste, dar pe care proprietarii lor, consiliile judetene, spera ca, intr-un viitor neprecizat, sa aterizeze aeronave din toate colturile lumii.

Din primavara anului viitor, numarul aeroporturilor internationale va scadea, deoarece trebuie separate fluxurile de calatori cetateni ai spatiului Schengen de ceilalti pasageri.

Mai multe amanunte pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/romania-are-16-aeroporturi-internationale-majoritatea-curselor-externe-sunt-spre-bucuresti-6215971
6215971
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.