Robinhood, platforma de tranzacţionare din centrul scandalului Reddit-Wall Street, reduce numărul de restricţii. Tensiunile cu autorităţile financiare rămân ridicate

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 01 februarie 2021 98 afişări

Robinhood, platforma de tranzacţionare din centrul scandalului Reddit-Wall Street, reduce numărul de restricţii. Tensiunile cu autorităţile financiare rămân ridicate

Robinhood a redus numărul de restricţii de tranzacţionare de la 50 la opt companii. Lista actuală include GameStop, AMC Entertainment, BlackBerry şi Nokia.

Deschiderea unor poziţii noi va rămâne limitată, reiese de pe site-ul oficial al Robinhood, care a listat un număr maxim de acţiuni şi opţiuni ce pot fi folosite în următoarele zile. „Vom continua să monitorizăm situaţia şi vom face modificări dacă este nevoie”, a declarat iniţial compania, potrivit CNBC.

Platforma de tranzacţionare a devenit o locaţie populară pentru traderii care au organizat raliurile din cadrul comunităţii Reddit, efectuate cu scopul de a genera pierderi pentru fondurile de hedging care au plasat sume uriaşe împotriva aceloraşi acţiuni.

„Nu am luat decizia pentru că ne-am dorit ca oamenii să nu mai cumpere acţiunile respective”, a anunţat recent Robinhood. Totuşi, utilizatorii au criticat în mod vehement mişcarea şi le-ar cerut autorităţilor să deschidă o investigaţie asupra platformei, acuzând-o de manipularea pieţei.

Aplicaţia a atras peste un miliard de dolari datorită investitorilor şi liniilor de credit lansate de bănci pentru a-i consolida poziţia. Totodată, firma a mai strâns câteva sute de milioane de dolari în urma unor facilităţi de creditare oferite de bănci precum JPMorgan, Morgan Stanley, Barclays şi Wells Fargo.

De asemenea, senatorul american Elizabeth Warren a cerut o evaluare mai detaliată din partea Securities and Exchange Commission (SEC) ,principala autoritate de supraveghere financiară din Statele Unite.

Între timp, fondul de hedging Melvin Capital a anunţat că pierderile din ianuarie ajung la 53%, în condiţiile în care compania a început anul cu active de 12,5 miliarde de dolari şi a încheiat luna cu active de circa 8 miliarde de dolari. Schimbările vin după ce fondurile speculative Point72 şi Citadel au oferit o infuzie de capital de 2,75 miliarde de dolari.

Preţul unei acţiuni GameStop ajunge în prezent la 325 de dolari, după o creştere de aproximativ 1.600% în ultima lună.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.