Rata locurilor de munca vacante a scazut si in T2

Postat la 31 august 2009 8 afişări

Rata locurilor de munca vacante a continuat sa scada in trimestrul al doilea, la 0,89%, cu 0,38 puncte procentuale fata de cea din primele trei luni ale anului si cu 1,13 puncte comparativ cu perioada similara a anului trecut, potrivit datelor anuntate, luni, de Institutul National de Statistica.

Cea mai redusa valoare a ratei locurilor de munca vacante s-a regasit in industria extractiva (0,09%), urmata de tranzactii imobiliare (0,17%), respectiv de productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (0,23%). La polul opus, cea mai mare cerere de forta de munca s-a inregistrat in activitatile de sanatate si asistenta sociala (4,05%), administratie publica (1,89%) si in activitatile profesionale, stiintifice si tehnice (1,2%), se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica.

Ocupatiile cele mai cautate de angajatori au fost cele de specialisti cu ocupatii intelectuale si stiintifice (1,32%), respectiv agricultori si lucratori calificati in agricultura, silvicultura si pescuit (1,27%). Cea mai redusa disponibilitate a locurilor de munca s-a regasit in randul membrilor corpului legislativ ai executivului, inaltilor conducatori ai administratiei publice, conducatorilor si functionarilor superiori din unitatile economico-sociale si politice - (0,55%), precum si in ocupatiile de mestesugari si lucratori calificati in meserii de tip artizanal, de reglare si intretinere a masinilor si instalatiilor (0,63%).

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
resurse umane,
munca,
vacante,
trimestru,
statistica
/actualitate/afaceri/rata-locurilor-de-munca-vacante-a-scazut-si-in-t2-4826644
4826644
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.