QCM investeste 2,4 mil. euro intr-un ansamblu rezidential

Postat la 12 martie 2008 23 afişări

Compania autohtona Quantum Consulting & Management (QCM) a anuntat astazi ca va dezvolta un ansamblu rezidential in zona Buftea de langa Bucuresti, investitia estimata fiind de 2,4 milioane de euro

Ansamblul se va numi Adnana Residence si va fi format din patru vile, fiecare fiind construita intr-un stil arhitectural diferit fata de celelalte. "Am ales aceasta varianta fiindca am mers in multe ansambluri rezidentiale de case si toate arata ca o scara de bloc, aceeasi fatada, acelasi gard, daca nu esti atent ai putea sa intri in casa unui vecin", a spus directorul executiv al companiei, Andrei Apetrei.

O alta caracteristica diferentiatoare pentru ansamblul dezvoltat de catre QCM va fi aceea ca pentru incalzire se vor folosi pompe de caldura si panouri solare. "Am calculcat ca prin pompele de incalzire se vor reduce costurile lunare pentru proprietar cu circa 75%. Luam apa de la 60 de metri sub pamant, care are 10 grade Celsius, o redam in sol la o temperatura de patru grade, iar cu cele sase castigate putem incalzi toata casa", a mai spus directorul companiei.

Investitia pentru fiecare vila este estimata la aproximativ 600.000 de euro, Apetrei precizand ca estimeaza un profit de minim 50%, preturile de vanzare urmand sa fie astfel de circa 900.000 de euro. "Daca voi avea mai multi clienti interesati voi organiza o licitatie. Una dintre vile am rezervat-o pentru noi (n.red. dezvoltatorii) iar pe restul trei le voi vinde", a mai spus directorul QCM.

Constructiile au fost deja incepute, data estimata a finalizarii fiind decembrie 2008. Complexul va cuprinde si un heliport si cate un ponton pentru fiecare casa, intreg proiectul avand si un generator propriu de curent. Finantarea proiectului a fost asigurata din fonduri proprii (aproximativ 75%) si prin credite bancare.

Potrivit ultimelor date disponibile, Quantum Consulting & Management, care are ca domeniu de activitatea consultanta imobiliara si intermedierea tranzactiilor cu terenuri, a avut in 2006 o cifra de afaceri de 181.000 de euro si un profit de net de aproximativ 108.000 de euro. Compania include si o companie de constructii, care si-a inceput activitatea la finalul anului trecut.

Reprezentantii dezvoltatorului au mai declarat ca aceasta va fi prima investitie in domeniul imobiliar, compania avand in portofoliu 30.000 de metri patrati de teren in aceeasi zona. "Avem teren si in Delta Dunarii, in zona Letea, unde intentionam sa construim anul viitor o unitate hoteliera", a mai spus Andrei Apetrei.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/qcm-investeste-2-4-mil-euro-intr-un-ansamblu-rezidential-2447589
2447589
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.