Proiecte ecologice la InnoTrans

Postat la 24 septembrie 2008 13 afişări

La cea de-a sasea editie a InnoTrans, cel mai mare targ al industriei feroviare, de la Berlin, companiile participante s-au concentrat pe prezentarea unor solutii care sa asigure eficacitatea consumului de energie si reducerea poluarii.

Bombardier si-a reunit sub numele de ECO4 noul portofoliu de tehnologii care pot aduce o reducere de 50% a consumului de energie odata instalate pe orice vehicul feroviar. Portofoliul contine zece concepte de produse, printre care se numara si sistemul de asistenta a soferului (EBI Drive 50), care poate economisi cu 15% din energia de tractare prin ajutare mecanicului de tren cu informatii despre viteza si forta de tractare sau EnerGplan, un sistem inteligent ce ajuta printre altele la pastrarea energiei la bord. De asemenea, compania a lansat doua vehicule feroviare, trenul suburban Talent 2 si tramvaiul Flexity Berlin.

Tot la Berlin, Siemens a lansat un vehicul automat de marfa, CargoMover, ideal pentru distante mai mari de 150 de km. Siemens a produs doua vehicule de test care sunt tractate de un motor diesel cu emisii reduse de gaze si poluare fonica redusa. Cu toate acestea, oficialii companiei au declarat ca un combustibil fara emisii de gaze va fi disponibil peste cativa ani.

Alstom, un alt jucator de pe piata feroviara mondiala (cu o cota de piata de 17% in 2007), prezinta trenul regional Coradia Lirex, despre care producatorul afirma ca este reciclabil in proportie de 95%.

Siemens are o cota de piata de 16%, iar Bombardier Transportation 21%, la care se aduga 2 procente, cresterea din 2008, potrivit datelor companiei Bombardier.

Pe piata romaneasca, Bombardier Transportation a vandut pana acum peste 260 de vagoane de metrou si trei sisteme de interlocking pentru magistralele 1, 2 si 3 catre Metrorex, comanda in valoare de apoximativ 300 de milioane de euro. Compania Alstom a renovat 100 de vagoane intercity, contract de 50 de milionae de euro, iar Siemens a vandut in 2003 automotoarele Sageata Albastra cu o suma de 285 de milioane de euro. General Motors a castigat si ea un contract pentru modernizarea a 57 de locomotive diesel electrice, iar lista se incheie cu cele de 33 de milioane de euro platite de Ministerul Transporturilor pentru achizitia a 22 de vagoane noi si 35 modernizate, AVA 200 de la Astra Arad.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
industrie,
targ,
feroviar
/actualitate/afaceri/proiecte-ecologice-la-innotrans-3222173
3222173
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.