Prima Casa a crescut preturile

Postat la 30 septembrie 2009 15 afişări

Programul Prima Casa a dus la aprecierea preturilor apartamentelor din Bucuresti potrivit indicelui imobiliar calculat de compania de consultanta imobiliara Colliers International.

"Cele mai cautate apartamente au fost, evident, cele care se incadrau in plafomul maxim impus de stat. Cu toate acestea, apartamentele de trei camere au suferit si ele o apreciere indirecta, gasindu-se la un moment dat foarte aproape de pretul celor de doua camere. Aprecierea medie de pret fata de perioada premergatoare acestui program este de 15% pentru garsoniere si apartamente cu doua camere si intre 5 si 10% pentru apartamentele cu trei camere camere. Astfel, fata de luna precedenta, preturile au oscilat cu marje intre +5% si -2%", se spune in raportul Colliers.

Bucharest Real Estate Index a avut o valoare de 1.335 de euro pe metru patrat construit (TVA inclusa), identical cu cea din luna august. Preturile pe segmental nou au fost de 1.647 euro/mp (suprafata construita, TVA inclusa), in timp ce preturile pe segmental vechi au fost de 1.167 euro/mp (suprafata utila, TVA inclusa).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
imobiliare,
apartamente,
preturi,
BREI,
Bucuresti,
Colliers
/actualitate/afaceri/prima-casa-a-crescut-preturile-4947606
4947606
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.