Preturi prea mici

Postat la 24 iunie 2008 9 afişări

Daca anul trecut preturile pentru constructiile de drumuri din Polonia depaseau cu mult sumele prognozate de guvern, in acest an se situeaza cu mult sub asteptari

Firmele au inceput sa se acuze intre ele ca practica preturi de dumping pentru a castiga licitatiile. In realitate, a scazut foarte mult numarul licitatiilor organizate de stat, iar cum firmele specializate in constructia de drumuri au investit in anii trecuti in echipamente si au angajat oameni, asteptand o avalansa de contracte, acum se vad nevoite sa-si diminueze cu mult pretentiile, in incercarea de a ramane pe piata.

De exemplu, la licitatia pentru constructia drumului dintre Stryszek si Biale Blota, pretul oferit de firma castigatoare, Budimex Dromex, a fost de 109,4 milioane de euro, reprezentand 74,5% din fondurile alocate de guvern acestui proiect. Reprezentantii firmei Skanska, care au oferit 84,5% din suma la care se astepta guvernul, si-a acuzat competitorii ca practica preturi nejustificat de mici. In replica, Dariusz Blocher, directorul Budimex Dromex, a dat asigurari ca exista o marja de profit in pretul oferit si ca nu va realiza lucrarea daca se va dovedi a fi neprofitabila. Alti factori care au condus la scaderea preturilor, recunoscute chiar de reprezentantii Skanska, sunt intensificarea concurentei si ieftinirea materialelor de constructii.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
real estate,
constructii,
Polonia,
preturi
/actualitate/afaceri/preturi-prea-mici-2736359
2736359
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.