PayPoint a ajuns la 2.900 de puncte de plata in Romania

Postat la 02 aprilie 2010 47 afişări

PayPoint Romania, filiala companiei britanice de plati electronice prin intermediul unor terminale de tip POS cu acelasi nume, a ajuns la 2.900 de astfel de puncte de plata amplasate in magazine de bunuri de larg consum.

"La inceputul acestui an, reteaua numara in jur de 2.300 de terminale, cu obictivul de a extinde reteaua cu 600 de puncte de plata pana la finalul anului fiscal, incheiat la 31 martie", a spus Mugur Dogariu, managing directorul PayPoint Romania.

Punctele de plata sunt in general magazine de proximitate, unde consumatorii pot achita facturi sau isi pot reincarca creditul cartelelor preplatite de telefonie mobila odata cu achizitionarea bunurilor de larg consum, indiferent daca este vorba despre supermarket-uri, minimarket-uri, magazine mixte cu program extins de lucur sau puncte de plata cu proprietar independent.

"Pana acum, dezvoltarea retelei a fost influentata si de parteneriatele semnate pentru colectarea de plati, in acest context fiind diresc ca in perioada incipienta, avantul puternic sa fie sesizat in zonele urbane, cu precadere in sud-estul tarii", mai spune Dogariu. In primul semestru al anului fiscal trecut - perioada martie-septembrie din 2009 - au fost procesate aproape doua milioane de tranzactii prin terminalele PayPoint. "In total, am procesat peste teri milioane de tranzactii de la lansarea serviciilor, din 2008", completeaza managing directorul companiei.

Astfel, in primele sase luni din anul fiscal trecut, PayPoint Romania a inregistrat o cifra de afaceri de 13,1 de milioane de lire sterline (14,8 mil. euro), insemnand aproape 14% din afacerile inregistrate in aceeasi perioada la nivelul grupului PayPoint, de 96,4 de milioane de lire sterline (108,6 mil. euro).

In Romania, compania are contracte incheiate cu 29 de clienti din domeniul telecomunicatiioor, utilitatilor si serviciilor financiare, din care 21 sunt contracte pentru servicii de colectare de plati. "Avem in plan extinderea retelei si semnarea de noi parteneriate pe piata locala, dar si dezvoltarea retelei", spune Dogariu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
comert,
plati,
PayPoint,
puncte
/actualitate/afaceri/paypoint-a-ajuns-la-2-900-de-puncte-de-plata-in-romania-5802241
5802241
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.