Obsedati de job! Muncim cel mai mult dintre europeni si ne odihnim cel mai putin

Postat la 20 septembrie 2010 9 afişări

Ne-am obisnuit, in general, sa ne regasim pe ultimele locuri in statisticile Uninii Europene. Se poate sa fim si pe primul loc... la numarul de ore lucrate pe saptamana sau la cele mai putine zile de concediu pe an. Potrivit unei analize Eurofound, romanii au muncit, anul trecut, cel mai mult dintre europeni, in ultimul trimestru al anului depasind chiar si numarul legal de ore de munca saptamanal. Iar cand vine vorba de concediu, ne regasim printre putinele tari in care se acorda doar 20 de zile libere pe an.

Potrivit Eurofound, la nivelul UE, romanii, maltezii, luxembrughezii si britanicii muncesc cel mai mult, adica 40 de ore pe saptamana. Cei mai fericiti din acest punct de vedere sunt francezii, care muncesc doar 35 de ore pe saptamana si danezii, cu 37 de ore de munca saptamanal.

Cititi mai multe pe www.incont.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
resurse umane,
munca,
europeni
/actualitate/afaceri/obsedati-de-job-muncim-cel-mai-mult-dintre-europeni-si-ne-odihnim-cel-mai-putin-7328494
7328494
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.