O saptamana verde

Postat la 28 august 2009 13 afişări

Bursa de la Bucuresti a inregistrat in sedinta de vineri o scadere cu 0,3% (indicele compozit al bursei BET-C, care grupeaza toate titlurile listate), pe o lichiditate de 26,1 milioane de lei (6,2 milioane de euro), dar in aceasta saptamana a crescut cu 3,1%.

Cele mai lichide titluri au fost SIF-urile si Petrom (SNP). Actiunile SIF Oltenia (SIF5) au fost tranzactionate la 1,18 lei pret in crestere cu 1,7%, SIF Moldova (SIF2) la un pret de 1,01 lei, pret in crestere cu 2,5% fata de cotatia de inchidere de joi, iar Petrom (SNP) au fost cotate la un pret de 0,26 lei, in scadere cu 2,6%.

Cele mai mari cresteri ale pretului de tranzactionare au fost inregistrate de Farmaceutica Remedia Deva (RMAH) cu 9,8% si Compa (CMP) cu 6,1%. Vae Apcarom (APC) si Armatura (ARM) au avut cele mai mari scaderi ale pretului de tranzactionare, cu 6,4%, respectiv 4,8%.

Titlurile celor cinci societati de investitii financiare (SIF) au crescut in medie cu 2%, iar titlurile companiilor din sectorul energetic au adus o crestere a indicelui BET-NG cu 0,1%.

Ultimele tranzactii cu cele mai lichide zece actiuni de la BVB au fost realizate la preturi care au scazut in medie cu 0,42%, iar indicele extins al Bursei, BET-XT, care analizeaza evolutia primelor 25 de titluri in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile, era cotat la inchidere cu 0,26% peste referinta.

Evolutia pietei de la Bucuresti a fost determinata de cea a marilor burse europene, care au inchis in crestere cu 1,1% - 1,4%. Bursele din Asia au incheiat sedinta de vineri in crestere cu 0,1% - 0,9%.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bursa,
lichiditate,
sif,
petrom
/actualitate/afaceri/o-saptamana-verde-4813588
4813588
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.