Noua hyperclinica MedLife, plus de 7% la venituri

Postat la 04 martie 2008 44 afişări

MedLife, unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii medicale private din Romania, isi va adauga venituri de 1,5 milioane de euro in acest an, in urma deschiderii unei noi hyperclinicii, in zona Piata Unirii, dupa o investitie de un circa milion de euro.

"Am decis sa deschidem o noua hyperclinica in Bucuresti datorita nivelului crescut al solicitarilor clientilor nostri din Capitala", a spus Mihail Marcu, presedintele MedLife. Potrivit acestuia, in 2007 compania a inregistrat o crestere cu peste 70% a numarului de pacienti platitori, in timp ce numarul abonatilor s-a dublat.

"Luand in considerare trendul ascendent al solicitarilor din prima luna de functionare a Hyperclinicii MedLife Unirii, putem prognoza ca investitia facuta va fi recuperata in prima parte a acestui an", a adaugat Mihail Marcu.

Hyperclinica MedLife Unirii are 100 de angajati, dintre care 50 de medici si asistente medicale au fost recrutati special pentru aceasta.

MedLife estimeaza ca, in 2008, noua unitate va aduce companiei o cifra de afaceri suplimentara de 1,5 milioane euro, adica o contributie de circa 7% din valoarea cifrei de afaceri totala estimata pentru acest an.

Pentru anul 2008, MedLife mizeaza pe o cifra de afaceri totala in valoare de peste 21 milioane de euro, in crestere cu circa 70% fata de anul trecut.

In 2007, MedLife a obtinut o cifra de afaceri de 12,7 milioane euro, cu 67% mai mult decat in 2006.

MedLife are 130.000 de abonati din peste 1.300 de companii, iar pe segmentul clientilor platitori per serviciu, MedLife a inregistrat o crestere de 72% in 2007 fata de anul anterior. Compania are o doua hyperclinici in Bucuresti, un spital privat - Memorial Life Hospital, inaugurat anul trecut -, aproape 20 de clinici in marile orase din tara si o retea de 120 de clinici partenere.

Incepand din octombrie 2006, IFC (divizia de investitii a Bancii Mondiale) este actionar al MedLife cu o pondere de 20%. Ceilalti actionari ai companiei sunt medicul pediatru Mihaela Gabriela Cristescu si cei doi fii ai sai, Mihail Marcu (care este director general al firmei) si Nicolae Marcu.

Pe piata serviciilor private, estimata la 300-400 de milioane de euro, MedLife concureaza cu companii precum Medicover, Centrul Medical Unirea (CMU), Romar, Medcenter, Sanador etc.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/noua-hyperclinica-medlife-plus-de-7-la-venituri-2431786
2431786
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.