Nou indice vienez cu emitenti romani

Postat la 11 decembrie 2007 1 afişăre

Wiener Borse, bursa din Viena, a lansat un nou indice regional in care sunt incluse si companii romanesti. Denumit CECE MID CAP, indicele reuneste 30 dintre cele mai tranzactionate actiuni si cu pondere mare de capitalizare din Europa Centrala, de Est si de Sud-Est (ECESE).

CECE MID, a carui tranzactionare a inceput pe 11 decembrie, cuprinde titluri cotate la Bucuresti, Praga, Varsovia, Budapesta, Belgrad, Sofia, Ljubljana si Zagreb, cu un numar maxim  de sase membri din fiecare tara, conform comunicatului bursei vieneze. Ponderea maxima posibila a unei piete in structura indicelui este de 40%, iar a unui singur emitent de 10%.

Indicele reprezinta un pret al actiunii ponderat cu capitalizarea titlurilor libere la tranzactionare (cresterea sau scaderea unei cotatii este ponderata in functie de numarul actiunilor tranzactionabile). CECE MID poate fi folosit si ca activ suport pentru produse structurate sau derivate, valoarea indicelui fiind stabilita la 1.000 de puncte pentru data de 3 ianuarie 2005.

Bursa de la Viena calculeaza in prezent 30 de indici nationali, regionali si sectoriali din tarile ECESE.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bursa,
servicii financiare,
Viena
/actualitate/afaceri/nou-indice-vienez-cu-emitenti-romani-2301651
2301651
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.