Nike a înregistrat prima scădere de profit din ultimii doi ani şi jumătate

Postat la 29 iunie 2012 28 afişări

Nike, cel mai mare producător de articole sport, a înregistrat prima scădere a profitului net din ultimii doi ani şi jumătate, cauzată de creşterea cheltuielilor de marketing şi cu forţa de muncă, rezultatele dezamăgind piaţa şi provocând scăderea acţiunilor companiei cu 13%.

Profitul net al Nike a scăzut cu 7,6%, la 549 milioane dolari, în trimestrul martie-mai, al patrulea al anului fiscal 2011-2012, a anunţat compania într-un comunicat, preluat de Bloomberg. Aceasta este prima scădere a profitului înregistrată de companie din trimestrul septembrie-noiembrie 2009. Analiştii anticipau un câştig cu 17% mai ridicat faţă de cifra raportată, care ar fi reprezentat o creştere în comparaţie cu profitul din perioada corespunzătoare a anului trecut. Profitul Nike a depăşit estimările analiştilor în 22 dintre ultimele 23 de trimestre fiscale încheiate.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
afaceri,
nike,
financiar,
profit
/actualitate/afaceri/nike-a-inregistrat-prima-scadere-de-profit-din-ultimii-doi-ani-si-jumatate-9796496
9796496
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.