Mivan inca se mai gandeste la mall-ul din Arad

Postat la 22 mai 2008 13 afişări

In ciuda zvonurilor aparute in piata si a faptului ca unii concurenti si consultanti imobiliari nici nu mai iau in calcul proiectul, oficialii Mivan declara ca inca nu au luat o decizie finala privind construirea mall-ului din Arad

"Arad a fost primul oras in care am achizitionat terenul si credem in aceasta piata dar inca ne gandim, vorbim si cu bancile si inca ne gandim ce vom face", a declarat John Houghton, property director Mivan Development. Arad reprezinta unul din cele 10 orase unde Mivan a anuntat ca va construi un Tiago Mall impreuna cu Moritz Group, investitiile totale anuntate fiind de 700 de milioane de euro.

Mivan va inaugura primul Tiago Mall in luna noiembrie, in Oradea, concomitent cu Liberty Center din Bucuresti – mall dezvoltat doar de catre Mivan Development. Vor urma mall-uri in Targu Mures, Ploiesti si Bacau, acestea urmand sa fie inaugurate in 2009.

Planurile pentru centrul comercial din Arad sunt inca analizate in contextul celor cinci centre comerciale aflate deja in constructie in orasul din vestul tarii. Parcul de retail Armonia Arad, dezvoltat de catre RED Management, va fi inaugurat saptamana viitoare, in timp ce Atrium Center Arad, Galleria Arad – dezvoltat si parcul de retail West Gate – dezvoltat de catre Meinl European Land sunt anuntate spre finalizare in 2009.

Anul urmator ar urma sa fie finalizat si AFI Arad Palace, proiect al dezvoltatorului Cotroceni Park din Bucuresti, construirea si a Tiago Arad urmand sa duca la situatia in care suprafata totala inchiriabila in centre comerciale ar fi de peste 200.000 de metri patrati, la o populatie de 170.000 de persoane, adica o medie de peste 1,1 mp/locuitor.

"Sunt multe orase, cum ar fi Arad, unde in cazul in care vor fi finalizate toate investitiile anuntate se va ajunge la situatia in care suprafata va depasi numarul locuitorilor. Consideram insa ca, in general, multe din proiectele anuntate vor ramane doar pe hartie iar terenurile vor fi vandute sau vor fi folosite pentru alte tipuri de proiecte", considera Luiza Moraru, directorul departamentului de retail din cadrul companiei de consultanta imobiliara CB Richard Ellis Eurisko.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/mivan-inca-se-mai-gandeste-la-mall-ul-din-arad-2652800
2652800
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.