Minus 14% in regiune pentru Heineken

Postat la 26 august 2009 11 afişări

Vanzarile Heineken in Europa Centrala si de Est au scazut in primul semestru cu 9,8%, pana la 22,5 milioane hectolitri, in timp ce veniturile s-au diminuat cu 14%, pana la 1,5 miliarde euro, scadere la care au contribuit si operatiunile din Romania.

"Regiunea este afectata sever de recesiune, iar consumul de bere a scazut 6-7%. Preturile mici si vremea neafavorabila au avut un impact asupra volumelor de bere comercializate, ceea ce a dus la un declin de 9,8%", se arata in raport.

Profitul realizat de Heineken in Europa Centrala si de Est in primele 6 luni ale anului a totalizat 159 milioane euro, cu 10% mai mic fata de primul semestru al lui 2008. Compania a reusit sa isi imbunatateasca profitabilitatea in regiune, inregistrand o marja a profitului de 10,4%.

"In Romania, piata berii s-a redus cu 11%, dar segmentul de pret mediu a inregistrat o evolutie mai buna", se mentioneaza in raportul financiar al companiei, fara a se preciza insa procentul cu care au scazut vanzarile companiei.

Reprezentantii producatorului olandez de bere au precizat ca in primul semestru s-a finalizat si integrarea companiei Bere Mures, preluata anul trecut.

Conducerea companiei se asteapta la o scadere a volumelor de bere comercializate si in a doua parte a anului, dar cu un ritm ceva mai mic, decat cel inregistrat in prima jumatate a anului.

In 2008, Heineken Romania a inregistrat o cifra de afaceri de 225 milioane euro si un profit net de 40 milioane euro. Producatorul de bere detinea in Romania 29% din piata, potrivit AC Nielsen si ocupa prima pozitie in clasamentul berarilor, la egalitate cu URSUS Breweries.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fmcg,
bere,
vara,
consum,
heineken,
halba
/actualitate/afaceri/minus-14-in-regiune-pentru-heineken-4803869
4803869
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.